دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
برگزیده جایزه مصطفی در پاسخ به آنا تشریح کرد؛

زمینه‌های همکاری‌ علمی «احمد حسن» با ایران

زمینه‌های همکاری‌ علمی «احمد حسن» با ایران
احمد حسن؛ برگزيده جایزه مصطفی ۲۰۲۳ زمینه های همکاری با ایران را تشریح کرد.
کد خبر : 871054

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، پروفسور احمد حسن برگزیده پنجمین دوره جایزه مصطفی در حاشیه یکی از برنامه‌های جنبی این جایزه در جمع خبرنگاران گفت: افتخار‌میکنم که توانستم برگزیده پنجمین دوره جایزه مصطفی باشم.من در کشور مصر به دنیا آمدم و برای اولین بار است که در جایزه مصطفی شرکت می‌کنم.

وی با اشاره به اهمیت جایزه مصطفی گفت: این جایزه در گرد هم آوردن دانشمندان جهان اسلام خیلی موثر بوده و این اقدام با اهمیت است.

وی در پاسخ با سوال خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا مبنی بر اینکه با بازدید از مراکز‌علمی و دانشگاه‌های ایران چه تصمیمی برای همکاری‌های علمی با ایران دارید، گفت: لازم نیست به ایران بیاییم که ببینیم چه امکانات قوی و دانشجویان قوی دارد؛ امکان همکاری وجود دارد.

وی با بیان اینکه طی این چند روز از دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه‌های اصفهان بازدید داشتیم. دستاورد‌های خوبی وجود داشت.

برگزیده جایزه مصطفی ۲۰۲۳ گفت: موضوع مهمی که در اسران دیده می‌شود تجاری سازی است؛ باید بتوانیم برای تبدیل به پروژه سودآور و صنعتی همکاری‌های علمی را آغاز کنیم.

حسن گفت: حوزه فعالیت من در زمینه هوش مصنوعی است. به طور کلی نه فقط هوش مصنوعی بلکه علوم رایانه نقشی که در بقیه علوم دارد این است که پایه علم و علوم وجود دارد.

به گزارش آنا، پروفسور احمد حسن، استاد دانشگاه کویین کانادا برای توسعه حوزه کاوش مخازن نرم‌افزار (MSR) و دیگر فعالیت‌های خود در زمینه مهندسی نرم‌افزار و برنامه‌نویسی، برگزیده پنجمین دوره اعطای جایزه مصطفی(ص) شد. وی در سطح جهان در زمینه نرم‌افزار شناخته شده است. مهم‌ترین حوزه‌های تحقیقاتی وی شامل نرم‌افزار، مهندسی نرم‌افزار، داده‌کاوی، کیفیت نرم‌افزار و شبکه اینترنت است.

احمد حسن در مورد نرم‌افزار در حوزه‌های مختلف شامل نرم‌افزار به عنوان منبعی برای سرویس‌دهی، نگهداری نرم‌افزار، توسعه نرم‌افزار، تحلیل و مرور نرم‌افزارهای مشابه تحقیق کرده است. پژوهش‌های او در زمینه داده‌کاوی شامل مؤلفه‌هایی مانند الگوسازی پیش‌بینی‌کننده، جنگل‌های تصمیم تصادفی، عیب‌یابی و نقص‌زدایی برنامه‌های نرم‌افزاری و یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی است.

مخازن نرم افزار یک حوزه چندرشته‌ای است که روش‌های مهندسی نرم‌افزار، داده‌کاوی، هوش مصنوعی و بازیابی اطلاعات در آن با هم ترکیب می‌شود. محققان می‌توانند با بکارگیری این روش‌ها در داده‌های مخزن نرم افزار، اطلاعات خوبی در مورد فرآیندهای توسعه، کیفیت و تکامل نرم‌افزار به دست آورند.

کاوش مخازن نرم‌افزار فرصت‌هایی را برای ارتقای فعالیت‌های مهندسی نرم‌افزار و تحلیل نواقص برنامه‌ها برای جلوگیری از وقوع آنها فراهم می‌کند. چالش‌های کیفیت و امنیت مهندسی نرم‌افزار را می‌توان با تجزیه و تحلیل اطلاعات بدون ساختار از مصنوعات مختلف توسعه نرم‌افزار حل کرد.

پروفسور حسن همچنین بنیانگذار کنفرانس کاوش مخازن نرم‌افزار و جامعه تحقیقاتی پیرامون این موضوع در سراسر جهان بوده است. وی به همراه دیگر محققان این حوزه یک ویژه‌نامه از مجله ماهنامه مروری مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک و نشریه مهندسان نرم‌افزار تجربی را در مورد این موضوع سردبیری کرد.

امروزه ابزار و روش‌های اولیه‌ طراحی‌ و توسعه‌داده‌شده توسط پروفسور حسن و گروه محققان همراه او در وسایل مختلفی به کار رفته که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان از آنها استفاده می‌کنند. تجربه صنعتی پروفسور حسن شامل کمک به ساخت پلتفرم بی‌سیم شرکت بلک‌بری در آزمایشگاه ریم/ بلکبری و کمک به شرکت ‌آی بی ام در آزمایشگاه المدن است. وی مخترع شاخص پتنت‌های مختلفی در سراسر جهان از جمله هند، اروپا، کانادا، ژاپن و اروپا نیز هست.

حوزه کاوش مخازن نرم‌افزار به طور کلی حوزه‌ای ارزشمند است که تأثیر قابل توجهی بر تحقیقات و عملکرد مهندسی نرم‌افزار دارد. این امر منجر به توسعه روش‌ها و ابزارهای جدید برای تجزیه و تحلیل نرم‌افزار منجر شده و به بهبود کیفیت و کارایی نرم‌افزار کمک کرده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته