دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تعدد حضور دانشجویان علوم‌پزشکی بر بالین بیمار مغایر اخلاق پزشکی است/ چالش افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی با اخلاق

تعدد حضور دانشجویان علوم‌پزشکی بر بالین بیمار مغایر اخلاق پزشکی است  چالش افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی با اخلاق
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به مغایرت حضور پر تعداد و همزمان دانشجویان پزشکی بر بالین بیمار، افزایش پذیرش دانشجویان علوم‌پزشکی در دانشگاه‌ها را موجب تشدید این چالش دانست.
کد خبر : 896173

به گزارش خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری آنا، محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی در نشست خبری دهمین کنگره اخلاق پزشکی با بیان اینکه دو بال اصلی اعتبار جامعه پزشکی کشور بحث آموزش مهارت و توانمندی تخصصی و همچنین اخلاق پزشکی است، گفت:  اگر یکی از این دو بال نباشند، جامعه پزشکی اعتبار ندارد.

وی افزود: بهترین کادر پزشکی اگر اخلاق پزشکی را آموزش ندیده باشند، ارج و قربی نخواهند داشت و مثمر ثمر نخواهند بود.

وی با بیان اینکه اگر اخلاق وجود داشته، اما مهارتی نباشد، باز هم اتفاق خوبی در حوزه پزشکی رخ نمی‌دهد، گفت: این دو مقوله دو بال مهم پیشرفت و اعتلای جامعه پزشکی و عرضه خدمات درمانی درست و سالم و مبتنی بر کرامت انسانی است. 

رئیس‌زاده تاکید کرد کرد: سازمان نظام پزشکی وظیفه خود می‌داند که با تمام توان در خدمت برگزاری کنگره اخلاق پزشکی باشد.

سعید بیرودیان دبیر کمیته اخلاق پزشکی نظام پزشکی نیز در این نشست با تاکید بر ممنوع بودن  تخلفات اخلاق پزشکی، گفت: در سالهای اخیر 
حدود بیش از ۴۰ پرونده شکایت در زمینه اخلاق‌پزشکی تشکیل شده که به بحث انتظامی بر می گردد و به روابط بین پزشک و بیمار مربوط می‌شود. 

بیرودیان با اشاره به تحصیل ۷۰ دانشجوی اخلاق پزشکی در کشور، ادامه داد : سوگند نامه پزشکی ایرانی تدوین  و به دانشگاههای علوم پزشکی برای اجرا ابلاغ شده است

او در ادامه با اشاره به مباحث مختلف در رابطه با فروش دارو از طریق پلتفرم‌های اینترنتی گفت:  در بحث پلتفرم‌ها حتما باید حریم و اسرار بیماران حفظ شود و الان این تضمین وجود ندارد. اینکه بدانیم چه بیماری چه دارویی مصرف می‌کند و این اطلاعات قابل دسترسی باشد، قطعا در تضاد با اخلاق پزشکی و حفظ حریم بیماران است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی تاکید کرد: یکی از بزرگترین معضلات در سکو‌های اینترنتی فروش دارو بحث اخلاق پزشکی است که یکی از نگرانی‌های جدی ما است. 

وی با اشاره به وضعیت رزیدنت‌ها نیز گفت: در مورد دستیاران حداقل‌های آموزشی و معیشتی رعایت نمی‌شود و به همین دلیل نمی‌توان از آنها انتظار داشت که اصول اخلاق حرفه‌ای را رعایت کنند. البته ما چیزی تحت عنوان تعهد حرفه‌ای داریم و کسی که به آن وارد شد، باید مصلحت بیمار را به هر چیزی ترجیح دهد. 


وی گفت: وقتی بیمار به پزشک مراجعه می‌کند، یعنی سلامتی خود را در اختیار من قرار می‌دهد. این اصلی است که ما به آن تاکید می‌کنیم، اما در واقعیت و اجرا باید یک سری حداقل‌ها را سیاست‌گذاران و مسئولین امر رعایت کنند. اگر هم رعایت نکنند، ما باز کوتاه نمی‌آییم و به هیچ دلیلی برای بیماران کم نمی‌گذاریم. 


او در رابطه با تعدد حضور دانشجویان نیز گفت: حضور پر تعداد دانشجویان علوم پزشکی بر بالین بیمار باعث شده که حقوق بیمار رعایت نشود و این امر متضاد با اخلاق پزشکی بوده و بیمار وحشت می‌کند.

رئیس‌زاده افزود: قبل از اینکه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در شورای عالی انقلاب فرهنگی به بالین برسد، ما با این مشکل در بالین مواجه بودیم و اگر این اتفاق بیفتد این مشکل غیر قابل حل می‌شود. آموزش فانتزی خواهد شد و حقوق بیمار رعایت نمی‌شود و این تبعات وجود خواهد داشت. 

وی با بیان اینکه اگر نظرات تخصصی و دغدغه‌های دلسوزان و اساتید با تجربه و مهمتر از همه قانون در حوزه آموزش پزشکی رعایت نشود، از اساس چیزی از پزشکی کشور نه در حوزه کیفیت و نه در حوزه اخلاق باقی نخواهد ماند، گفت:  ما از قانون گذاران خواهش می‌کنیم به قوانین و اسناد بالادستی توجه کنند و آن را مبنای تصمیم گیری قرار دهند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته