دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به 4 کشور

آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به 4 کشور
عضو هیئت مدیره مجمع کارآفرینان ایران گفت: اکنون به دنبال صادرات دانش به کشور‌های هدف هستیم و طراحی‌های لازم برای صادرات بیشتر علم و فناوری و محصولات دانش‌بنیانی به کشور‌های همسایه در حال پیگیری است.
کد خبر : 909726

رضا رضایی پیشکسوت صنعت قطعه ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره نحوه مشارکت با شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: یک سری شرکت دانش‌بنیان خودمان داریم، متخصصانمان روی قطعه‌هایی که قرار است از خارج بیاید مطالعه و برنامه‌ریزی می‌کنند و وقتی ۷۰ درصد اطمینان پیدا کنیم که می‌توانیم ساخت داخل کنیم، وارد عمل می‌شویم و شرکت را تشکیل می‌دهیم. به‌طور مثال هزینه خرید قطعه ۱۶۰ دلاری را با تولید داخل به ۳۰ تا ۳۷ دلار می‌رسانیم.

این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه اساس قطعات تولیدی مجموعه فعالیت ما با محور تولیدات دانش‌بنیان است، گفت: با ۵ محصول اختصاصی و استراتژیک در صنعت خودرو در زمینه تولیدات فناورانه پیشتاز بوده و این کار از ابتدا با بحث تحقیق و توسعه توسط مهندسان ایرانی از سال ۹۸ آغاز شد و سال ۱۴۰۰ موفق به دریافت دانش‌بنیان نوع یک یا فناورانه شدیم.

کاهش ارزبری در تولید قطعات خودرویی و توسعه دانش

صادرات دانش قطعه‌سازی

رضایی افزود: توانستیم در بخش تولید قطعه خودرویی کاهش ارزبری و توسعه دانش داشته باشیم تا بتوانیم به شرکت‌های عمده خودروسازداخلی خدمات گسترده‌تری ارائه کنیم. سعی شده به عنوان یک شرکت شتاب دهنده، سایر شرکت‌های مشابه را نیز که در رتبه پایین‌تر قرارداشته اند، ارتقا دهیم.

عضو هیئت مدیره مجمع کارآفرینان ایران تصریح کرد: طراحی بُرد، سخت افزار، نرم افزار و سایر قطعات و ملزومات صنعت خودرویی توسط تیم دانش‌بنیان طراحی می‌شود؛ البته ناگفته نماند ضروری است برای توسعه تیراژ محصولات، از سایرشرکت‌های زیرمجموعه کوچک‌تر کمک گرفته شود.

طراحی و تولید قطعات صنعت خودوریی با فناوری روز دنیا

پیشکسوت صنعت قطعه ایران گفت: ایده طراحی تمام محصولات به عنوان تولیدات دانش‌بنیان مطرح و درنهایت به تولید انبوه می‌رسد و این یکی از موفقیت‌های ماست؛ چراکه شرکت‌های دانش‌بنیان بعضا طراحی می‌کنند و می‌توانند محصولی را به ثبت برسانند؛ اما در تیراژ انبوه محصول موفق نبودند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان با تأکید براینکه در بخش طراحی و تولید قطعات صنعت خودوریی با فناوری روز دنیا خیلی موفق بوده ایم، گفت: با توجه به این حجم از فعالیت دانش‌بنیان‌ها درراستای تولیدات فناورانه در این بخش از صنعت، این شرکت تولید کننده قطعات خودرویی توانسته در مدت زمان کوتاهی که از عمر تأسیسش می‌گذرد نسبت به توسعه دانش، فروش قابل توجهی را داشته باشد.

پیشکسوت صنعت قطعه ایران گفت: تنوع در محصولات یکی از اهدافی است که با توجه به ظرفیت زیاد و ایده‌های متناسب با صنایع قطعه سازی از اهداف ماست؛ البته دراین راستا خانواده کاملی از محصولات با فناوری بالا را تشکیل داده ایم.. مهمترین موضوع نیز این است که تمام قطعات ما مطابق با استاندارد‌ها و الزام خودروساز است، ضمن آنکه در حال توسعه محصولات جدیدتر با پیشرفت خودرو هستیم.

اشتغال هوشمند در صنعت قطعه‌سازی کشور

به گفته عضو هیئت مدیره مجمع کارآفرینان ایران؛ ایجاد اشتغال هوشمند و ساخت قطعات هایتک شاید یک نسل جدیدی از اتفاقات باشد که کشور به آن نیاز دارد.

رضایی درمورد استفاده از هوش مصنوعی نیز توضیح داد و گفت: در خطوط تولید قطعات خودرویی که استفاده می‌کنیم ناچار هستیم برای کنترل‌ها و افزایش سرعت از هوش مصنوعی بهره بگیریم. تاکنون دستگاه‌هایی که به نام Aui ساختیم برای هوشمندسازی خطوط، استفاده بهینه و بهره‌بری بیشتر از پرسنلی که می‌توانند عملکرد بهتری در سازمان داشته باشند، بوده است.

صادرات دانش قطعه‌سازی

مدیرعامل یک شرکت تولیدات صادراتی با محور دانش‌بنیان افزود: سعی کردیم نیروی انسانی را در جا‌های بهتر استفاده کنیم و به دلیل اینکه نسبت به سال‌های گذشته منابع انسانی در کشور محدود شده، ایجاد اشتغال وضعیت بهتری پیدا کرد. از طرفی مجبور هستیم به نیرو‌ها آموزش بیشتری بدهیم و واقعیت اینکه سطح نیرو‌های کاری در این حوزه خواسته و ناخواسته بالا رفته و کار‌های سطح پایین توسط ماشین انجام می‌شود؛ بنابراین هوش مصنوعی کمک کرد سطح ظرفیت عوض شود و بتوانند کار‌های متخصصانه تری انجام دهند.

فروش محصولات تولیدی به کمک دانش‌بنیان‌ها

عضو هیئت مدیره مجمع کارآفرینان ایران گفت: توانستیم سال گذشته تسهیلات سرمایه در گردش بگیریم تا بتوانیم توسعه فروش را از طریق کمک دانش‌بنیان افزایش دهیم.

پیشکسوت صنعت قطعه ایران اعلام کرد: اکنون به دنبال صادرات دانش به سمت کشور‌های هدف هستیم و طراحی‌های لازم برای صادرات بیشتر علم و فناوری و محصولات دانش‌بنیانی به کشور‌های همسایه در حال پیگیری است.

وی تصریح کرد: با ازبکستان، ترکیه، روسیه و حتی چین در زمینه تبادل دانش و صادرات محصولات فناورانه در حال مذاکره هستیم و ابتدا در این حوزه با ۱۰ تا ۳۰ میلیارد تومان هزینه مهندسی فعالیت آغاز شده و احتمالاً ازبکستان نخستین شرکت در راستای واردات علم و دانش و محصولات و تولیدات دانش‌بنیانی ما باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته