دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 ارديبهشت 1403 - 18:03
مومنی هشدار داد؛

کشورهای جهان دنبال قانونی کردن تولید و مصرف مواد مخدر/ مردمی سازی مبارزه با مواد مخدر دیگر یک الزام است

کشورهای جهان دنبال قانونی کردن تولید و مصرف مواد مخدر  مردمی سازی مبارزه با مواد مخدر دیگر یک الزام است
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: هر چند اولویت‌های اصلی ستاد مقابله با معتادان متجاهر است اما تلاش راهبردی این مجموعه باید بر موضوع پیشگیری معطوف شود چرا که افق روشنی برای جهان در این باره نمی‌بینیم.
کد خبر : 912076

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سردار اسکندر مؤمنی، دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور  روز شنبه در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر همدان اظهار کرد: همه شاخص‌ها نشان می‌دهد در حوزه پیشگیری و مقابله شرایط همدان از میانگین کشوری بالاتر است.

وی افزود: همچنین از نظر نرخ شیوع مواد مخدر در بین جمعیت کارگری، دانش آموزان و کل جمعیت، استان همدان در رتبه ۲۰ به پایین قرار دارد که نشان‌دهنده تلاش همکاران و فرهنگ بالای مردم این استان است.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر یادآوری کرد: با وجود کاهشی بودن میزان کشفیات مواد مخدر در سال گذشته اما این آمار در همدان افزایشی است که مؤید تلاش حوزه مقابله است.

سردار مؤمنی گفت: شرایط جهانی مواد مخدر و همه آمارهای اعلامی از سوی سازمان ملل نشان‌دهنده افزایش ۲۰ درصدی تولید، مصرف و قاچاق مواد مخدر در پنج سال گذشته است.

وی از مرگ سالانه ۵۰ هزار نفر در جهان به علت سو مصرف مواد مخدر، کاهش سن اعتیاد، افزایش درصد اعتیاد بانوان و رشد تغییر الگوی مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی خبر داد.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور اظهار کرد: برخی کشورها دنبال قانونی کردن تولید، کشت و مصرف مواد مخدر با طرح موضوع در سازمان ملل هستند که به رسمیت شناختن این موضوع در کشور ایران نیز تأثیر دارد.


سردار مؤمنی گفت: با روی کار آمدن طالبان آنها رویکرد خود را کاهش تولید و کشت مواد مخدر اعلام کردند اما تاکنون نشانه‌هایی از کاهش کشت دیده نشده است.

وی بیان کرد: میزان کشت مواد مخدر در افغانستان در ابتدای روی کار آمدن طالبان ۲۰۰ تن بود که هم‌اینک با ۵۰ برابر افزایش به ۹ هزار و ۵۰۰ تا ۱۰ هزار تن رسیده است.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: هدف و رویکرد اصلی اعضای این شورا در گام نخست و کوتاه‌مدت ساماندهی معتادان متجاهر است.

سردار مؤمنی افزود: معتادان متجاهر نیز انسان هستند اما به خاطر غفلت و لغزش دچار این بلا شدند بنابراین حق شهروندی نیست که آنها در کوچه و خیابان رها شوند.

وی ادامه داد: مکلف به ساماندهی، تأمین سرپناه در قالب مراکز ماده ۱۶، درمان و حرفه‌آموزی به معتادان متجاهر هستیم تا پس از بهبودی، مشغول به کار شوند.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور افزود: جولان معتادان متجاهر در اماکن عمومی، معابر و تفرجگاه‌ها و مصرف مواد مخدر در انظار عمومی از منظر اجتماعی ناامنی روانی ایجاد می‌کند.

سردار مؤمنی افزود: هر چند اولویت‌های اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدر مقابله و ساماندهی معتادان متجاهر است اما تلاش راهبردی این مجموعه باید بر موضوع پیشگیری معطوف شود چرا که افق روشنی برای جهان در این باره نمی‌بینیم.

وی احتمال داد که مجامع بین‌المللی پنج تا ۱۰ سال دیگر کشت و مصرف مواد مخدر را به مثابه سیگار قانونی کند بنابراین باید از هم اکنون در حوزه مقابله و پیشگیری آماده بود.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: طرح یاریگران زندگی یعنی یاریگر و کمک حال همدیگر بودن برای بهبودی و بازگشت معتادان به جامعه همچنین جلوگیری از گرفتار شدن افراد در معرض خطر در این گرداب است.

سردار مؤمنی افزود: محقق شدن این هدف مستلزم بهره‌گیری از ظرفیت نهادهای فرهنگی، آموزشی، دانشگاه‌ها، آموزش‌وپرورش و به‌ویژه خیران و سمن‌ها به‌عنوان بازوی دولت است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته