دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با حضور معاون علمی رئیس‌جمهور؛

خط تولید هیدروکربن‌های نفتی به کمک کاتالیست‌های نانوساختار به بهره‌برداری رسید

خط تولید هیدروکربن‌های نفتی به کمک کاتالیست‌های نانوساختار به بهره‌برداری رسید
خط تولید هیدروکربن‌های نفتی به کمک کاتالیست‌های نانوساختار ، توسط معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌ جمهور در استان قزوین به بهره‌برداری رسید.
کد خبر : 911312

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، خط تولید هیدروکربن‌های نفتی با استفاده از کاتالیست‌های نانوساختار در شرکت مواد معدنی مکرر در شهرک صنعتی لیا جدید قزوین با حضور روح‌الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور به بهره‌برداری رسید.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور که صبح امروز با هدف بازدید و افتتاح چند خط تولید محصولات فناور و رونمایی از چند دستاورد دانش‌بنیان وارد استان قزوین شده است با حضور در شهرک صنعتی لیا و مجموعه صنعتی مواد معدنی مکرر از محصولات دانش‌بنیان و خطوط تولید فرآورده‌های مبتنی بر هیدروکربن‌های نفتی رونمایی کرد.

در خطوط تولید این مجموعه فناور، پارافین و وازلین و فوتس اویل از برش‌های نفتی برای اولین‌بار با فناوری جدید تولید می‌شود. در این فرآیند که تولید بالایی دارد از کاتالیست‌های نانوساختاری استفاده می‌شود که آسیب‌های زیست محیطی و مضرات روش‌های فعلی را ندارد.

در حال حاضر برای تولید این قبیل محصولات در ایران از اکسیداسیون در مجاورت اسید سولفوریک استفاده می‌کنند که علاوه بر ایجاد آلودگی محیط زیست باعث شوک در سیستم‌های تصفیه خانه فاضلاب می‌شود.

خط تولید در سه طبقه با دو رآکتور و دو بلندر و بخش بسته بندی فعالیت می‌کند. مساحت هر طبقه حدود ۲۴۰ متر مربع و مساحت کل واحد تولید بالغ بر ۱۰۰۰ متر مربع است که ظرفیت تولید سالیانه ۲۰۰ هزار تن محصول را دارد.

رونمایی از پری پلیمر

 در ادامه با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جهمور و استاندار قزوین در کارخانه گروه مکرر، از خط تولید پری پلیمر رونمایی شد. این فرآورده در تولید انواع فوم‌های صندلی، مبلمان و کفش کاربرد دارد.

محصولات پلی یورتان از دو جزء رزین و هاردنر (ایزوسیانات) تشکیل می‌شوند. جزء دوم که ترکیبات ایزو سیانات است، در پتروشیمی ایران به صورت جنرال تولید میشود و بخشی از نیاز کشور نیز از طریق واردات تامین می‌شود.

شرکت تولیدکننده مواد مهندسی با تولید سنتز و پلیمریزاسیون این مواد گام بزرگی در جهت تولید ایزوسیانات‌های تخصصی با هدف کاهش وابستگی به خارج از کشور برداشته است. واحد تحقیقات این بخش از شرکت با تغییر در ساختار ایزو سیانات بسته به نوع محصول، ایزوسیانات خاص آن را تولید و باعث تولید فرآورده‌های جدید شده است.

برای  استفاده تخصصی این جزء، این شرکت با سنتز ایزوسیانات محصول جدیدی تولید می‌کند که کاربردی وسیعی در گرید‌های تخصصی مصرف دارد.

این خط تولید گروه مکرر از ظرفیت ۵ هزار تن در سال برخوردار است. این محصول ضمن افزایش کیفیت و فراهم کردن امکان تولید گرید‌های تخصصی حوزه پلی یورتان، توانمندی در تولید یک فرآورده کیفی و بی رقیب را فراهم کرده است.

 تا قبل از این، نمونه مشابه با مشکلات متعدد از کشور‌های کره جنوبی و چین وارد می‌شد و با تولید این فرآورده، حداقل پنج میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به ارمغان خواهد آمد.

رونمایی از هاردنر‌های اپوکسی HA-۱۱۱

در ادامه این بازدید، خط تولید هاردنر‌های اپوکسی که کاربرد‌های گسترده و فراوانی در تولید کف‌پوش‌ها و پوشش‌های صنعتی دارد توسط دهقانی رونمایی شد. سیستم‌های اپوکسی از دو جزء رزین و هاردنر تشکیل شده است. HA-۱۱۱ یک هاردنر پایه برای تولید دیگر هاردنر‌های اپوکسی است.

HA-۱۱۱ در دمای محیط حالت نیمه جامد دارد. این محصول به صورت خالص بوده و از ترکیب آن با رقیق کننده‌های واکنش گر و غیر واکنش‌گر، کاتالیست‌ها و انواع هاردنر‌های اپوکسی تولید می‌شود.

به دلیل ساختار شیمیایی HA-۱۱۱، هاردنر‌های بر پایه این هاردنر دارای مقاومت شیمیایی بالا، خواص فیزیکی عالی و کارآمدی بالا هستند. از این هاردنر‌ها در سیستم‌های پوشش مخازن شیمیایی، کفپوش‌ها و چسب‌های الکتریکی و صنعتی و تولید قطعات کامپوزیتی استفاده می‌شود.

این شرکت دانش‌بنیان به عنوان نخستین تولید کننده این محصول در کشور دارای ظرفیت تولید دو هزار تن در سال است و با توجه به این که محصولات مشابه بسیار گران‌قیمت هستند، تولید این محصول با قیمتی یک سوم نمونه وارداتی، زمینه را برای صرفه جویی حدود دو میلیون دلار در سال فراهم می‌کند.

رونمایی از پتوی سیمانی

بخش کامپوزیت این مجموعه دانش‌بنیان با در نظر گرفتن ضرورت تولید محصولات ژئوسنتتیکی، محصول  ایزوسمنت را برای نخستین بار در کشور تولید و تجاری سازی کرده است.

این محصول که در دنیا به نام کنکریت کانواس معرفی شده، فرایند تولید خاصی و انحصاری دارد و نمونه‌های آزمایشی تولید شده در این شرکت توسط آزمایشگاه شرکت و دانشگاه‌های کشور  در دست بررسی است. محصول تولید شده توسط این مجموعه فناور، اگرچه شباهتی به پتوی سیمانی دارد ولی فرایند تولید آن متفاوت بوده و مبتنی بر فناوری بومی تولید شده است.

از این محصول می‌توان در کانال‌هایی که دچار فرسایش شده و امکان انحراف و تخلیه آب کانال وجود ندارد در دیواره‌ها و بستر کانال به صورت خیس استفاده کرد. همچنین در واحد‌های نظامی برای برپاکردن چادر‌های اضطراری، بیمارستان‌های صحرایی و مقاوم سازی و تسریع در احداث سنگر‌های بتنی به عنوان بتن پاکیزه در پروژ‌های عمرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ظرفیت تولید این شرکت، دو میلیون متر مربع در سال از این محصول است که با مواد اولیه ساخت ایران تولید می‌شود. این محصول با قیمتی پایین‌تر از مشابه‌های اروپایی بسیار گرانقیمت عرضه می‌شود و زمینه ساز صرفه جویی ارزی حدود یک میلیون دلار  شده است.

شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده و صادرکننده انواع مواد شیمیایی پیشرفته در حوزه پلی یورتان، اپوکسی، آلکید و آکریلیک، محصولات کامپوزیت، عایق‌های ژئوتکستایل و پتوی سیمانی، ارائه دهنده خدمات فنی و مهندسی در زمینه مواد شیمیایی است.

این مجموعه صنعتی و فناور تولید بیش از ۴۰۰ نوع محصول در زمینه انواع محصولات پلی یورتان، محصولات اپوکسی، محصولات آلکید و محصولات آکریلیک شامل انواع رزین را در زمره فعالیت‌های خود دارد.

تولید این مجموعه دانش‌بنیان توانسته است برای ۴۵۰ نفر اشتغال ایجاد کند و بیش از ۲۰۰ شرکت با ۴۰ هزار تن تولید در سال مشتری محصولات شرکت مکرر هستند.

روح‌الله دهقانی، معاون علمی، فناورس و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در اولین بخش از سفر به استان قزوین در رونمایی از محصولات پلیمری و هیدوکربن‌های نفتی تولید شده توسط شرکت دانش‌بنیان مواد مهندسی مکرر با اشاره به دستاوردهای فناورانه و نوآورانه این شرکت گفت: ارزش افزوده واقعی این شرکت، فرآیندهای دانش‌بنیان و دستاوردهای فناورانه و دانش فنی است که به آن دست یافته است.

دهقانی با بیان این‌که در این صنعت، دانش فنی بسیار مهم و راهبردی است، گفت: صنعت پلیمر و تولید فرآورده‌های نفتی، جزء معدود صنایعی است که تجهیزات  و مواد خام بر پایه مشترک، زیاد هستند و آن‌چه که اهمیت دارد، نوآوری و فناوری مورد استفاده در این صنعت برای تولید محصولات جدید و نوآورانه بر پایه محصولات خام و پایه است.

وی با اشاره به حمایت از تحول در ساختار تحقیق و توسعه شرکت‌های بزرگ، گفت: با توجه به این که قانون جهش تولید دانش‌بنیان مسیر موفقی را در فرآیند تصویب و اجرا داشته است، امروز شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور از فرصت بسیار خوبی برای رشد و توسعه برخوردار شده‌اند. 

دهقانی در همین راستا ادامه داد: این قانون، امکانات و تسهیلات خوبی را در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور قرار می دهد. انواع و اقسام تسهیل‌گری‌ها در حوزه‌های سرمایه‌گذاری، حکمرانی و قانونی، اجرایی و تولیدی برای شرکت های بزرگ، در این قانون پیش بینی شده است که مسیر را برای تولید کنندگان هموارتر می کند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان اضافه داد: شاید معاونت علمی در برخی حوزه های مسأله و دغدغه شرکت‌ها، حمایتی را به صورت مستقیم صورت ندهد گرچه در همان حوزه‌ها هم پیگیری‌های لازم را انجام می دهد و از تمام ظرفیت خود برای کمک به تولید دانش‌بنیان استفاده می کند، اما در بسیاری از موارد، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست ‌جهموری قادر است  ورود کرده و حمایت های لازم را انجام دهد.

دهقانی با ارائه مثالی توضیح داد: برای نمونه در سرمایه گذاری تحقیق و توسعه، شرکت‌ها، بدون نیاز به ایجاد هیچ سامانه جداگانه ای به راحتی و از طریق ارتباط با معاونت علمی و آگاهی از ظرفیت های تسهیلات اعتبار مالیاتی، سرمایه لازم برای تحقیق و توسعه را به راحتی استفاده کنند. برای شرکتی که میلیاردها تومان مالیات سالیانه پرداخت می‌کند، دریافت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه به آسانی محقق شده است.

وی در پایان بیان کرد: برای تقویت و ایجاد تحول در واحد تحقیق و توسعه شرکت‌های بزرگ، تسهیلات ویژه ای در نظر گرفته ایم و و شرکت مواد مهندسی مکرر از شرکت‌هایی به شمار می رود که از ظرفیت خوبی برای شکل دادن یک واحد تحقیق وتوسعه توانمند و بهره مندی از تسهیلات اعتبار مالیاتی برای فرآیند تحقیق و توسعه برخوردار است و در تعامل با معاونت علمی، می‌تواند از این تسهیل ویژه و ارزشمند بهره‌مند شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته