دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 اسفند 1401 - 08:00
محققان موفق شدند؛

تولید دیوار‌های مقاوم در برابر زلزله و حریق با استفاده از فناوری بومی

تولید دیوار‌های مقاوم در برابر زلزله و حریق با استفاده از فناوری بومی
یک شرکت دانش بنیان موفق شده است با استفاده از فناوری بومی ساختمان ها را در مقابل زلزله و حریق مقاوم کند.
کد خبر : 835495

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، ساختمان سازی و استفاده از مصالح مقاوم و باکیفیت از جمله دغدغه‌هایی است که مدیران شهری را درگیر خود کرده است تا با کمک فناوری‌های نوظهور و کاربردی، مقاومت ساختمان‌ها را افزایش دهند. این کار هم توسط فناوران و متخصصانی انجام می‌شود که توان تخصصی به کارگیری این فناوری‌ها را داشته باشند و نتیجه کارشان؛ ارتقای کیفیت ساخت و ساز‌ها باشد.

این دغدغه‌ها زمانی بیشتر می‌شود که کشوری در معرض بروز زلزله و مخاطرات طبیعی باشد؛ مانند ایران. در کشور زلزله خیزی، چون ایران که خطر ریزش ساختمان‌ها در آن بسیار بالا است، مقاوم سازی ساخت و ساز‌ها و مصالح بسیار ضروری است. به همین دلیل استفاده از توانمندی شرکت‌های دانش بنیانی که بتوانند این خطرات را کاهش دهند یک ضرورت و دغدغه ملی است.

بر همین اساس شرکت‌های دانش بنیان سعی دارد تا فناوری‌های کاربردی در این حوزه را توسعه دهد و نقشی موثر در مقاوم سازی ساخت و ساز‌ها و حراست از جان مردم داشته باشد. به تازگی یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید  دیواری شده است که مزیت‌های بسیار زیادی مانند مقاومت بالا در برابر ضربه و زلزله را دارد و همچنین عایق حرارت و صوت است.پانل‌های والکریت تولیدی این شرکت دانش‌بنیان، برای استفاده برای دیوار‌های خارجی و داخلی ساختمان‌ها بسیار مناسب است و مزیت‌های زیادی از قبیل مقاومت در برابر زلزله و آتش، وزن سبک، عایق بودن در مقابل صوت، حرارت و برودت، سرعت اجرای بالا، کاهش وزن سازه و بهینه‌سازی فضا‌های داخلی را دارا است.

پانل‌های سبک بتنی والکریت با ساختار کامپوزیت و مسلح با الیاف پلیمری و مینرال با استفاده از فیلر‌های ریزمقیاس و نیز با بهره‌گیری از دانش روز دنیا بدون نیاز به مش فولادی، مقاومت فشاری و خمشی بالایی را دارا هستند.به دلیل دارا بودن ابعاد مناسب و وزن پایین، سرعت اجرا با این محصول بالا است، همچنین اتصال پانل‌ها به یکدیگر با چسب مخصوص بوده و هیچ‌گونه نیازی به آب نیست؛ این امر علاوه بر صرفه‌جویی در زمان و هزینه ساخت ملات، محیط کاری تمیزتری را نیز به وجود می‌آورد.

در این محصول به علت سطح صاف و یکنواخت و عدم وجود درز‌های زیاد بین پانل‌ها، شاقولی دقیق دیوار در حین اجرا امکان‌پذیر بوده و نیز استفاده از نوار درزبند موجب عدم انتقال ترک به نازک‌کاری و عدم نیاز دیوار به اجرای گچ‌وخاک خواهد شد. همچنین به علت ابعاد بهینه‌ی دیوار و نیز وجود اتصالات خاص به علت عملکرد یکپارچه دیوار، وزن و ابعاد وال پست به کمتر از ۵۰ درصد دیوار‌های معمولی کاهش می‌یابد.

دیوار والکریت به سبب توپر بودن و نیز مواد به‌کاررفته در آن، دارای قابلیت شیارزنی و برش پذیری است و به‌راحتی می‌توان محل عبور تأسیسات مکانیکال و الکتریکال را در آن تعبیه کرد. همچنین به دلیل ضخامت کم در حین استحکام بالا، منجر به افزایش فضای مفید داخلی می‌شود.این دیوار پیچ پذیری بسیار بالایی دارد و دارای قابلیت بالایی جهت سوراخ‌کاری و پیچ زنی به‌منظور نصب وسایل سنگین مانند کابینت و اسپیلت است.

به علت توپر بودن دیوار و مسلح بودن آن با الیاف پلیمری، خاصیت انعطاف‌پذیری و کارپذیری آن بالا رفته و برخلاف سایر بلوک‌های دیواری ترد و شکننده نیست. این امر باعث کاهش شدید هدر رفت مصالح در حین جابه‌جایی و اجرا می‌شود و پرت کلی محصول به کمتر از ۲ درصد تقلیل پیدا می‌کند. به علت کاهش پرت محصول، نخاله زیادی تولید نمی‌شود و باعث صرفه‌جویی در هزینه جمع‌آوری و حمل نخاله به بیرون از کارگاه خواهد شد.

سبکی دیوار‌های والکریت نسبت به دیوار‌های رایج باعث کاهش بار مرده ساختمان و درنتیجه پایین آمدن وزن اسکلت به میزان ۵ تا ۷ درصد می‌شود، همچنین دارا بودن الیاف در بافت دیوار، امکان ترک‌خوردگی و ریزش در اثر ضربه و زلزله و تغییرات دمایی را بسیار کاهش می‌دهد.

این محصول منطبق با مباحث ۱۹ و ۱۸ مقررات ملی ساختمان بوده و تبادل انرژی صوتی و حرارتی در دوطرفه دیوار در مقایسه با دیوار‌های رایج بسیار کمتر است، بدین سبب علاوه بر راحتی و آسایش ساکنین موجب صرفه‌جویی زیادی در مصرف انرژی نیز می‌شود.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته