دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 ارديبهشت 1403 - 15:43

خطر ابتلا به دیابت چه کسانی را تهدید می‌کند؟/ آب آشامیدنی قاتل دیابت

خطر ابتلا به دیابت چه کسانی را تهدید می‌کند؟  آب آشامیدنی قاتل دیابت
عضو هیئت علمی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان عنوان کرد: افرادی سیگاری و ژیم غذایی نامناسب بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری دیابت هستند و آب آشامیدنی همچون آبی بر آتش است که میزان قند خون را کنترل می‌کند.
کد خبر : 907385

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، کارگاه آموزش پیشگیری و درمان دیابت به همت دفتر توانمندسازی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان برگزار شد.

عضو هیئت علمی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در این نشست گفت: گروهی از بیماری‌ها را که طی آن بدن انسولین کافی نمی‌سازد یا نمی‌تواند از انسولین تولید شده به درستی استفاده کند، دیابت می‌نامند، در این بیماری بدن نمی‌تواند قند را از خون به سلول‌ها برساند، به همین دلیل، سطح قند خون افزایش می‌یابد.

محمد حاجی‌فروش عنوان کرد: گلوکز نوعی قند است که در خون یافت می‌شود و یکی از منابع اصلی انرژی بدن است و اگر انسولین بدن کم باشد یا بدن نتواند از انسولین خود استفاده کند، قند در خون انباشته می‌شود و این مسئله، مشکلاتی جدی را ایجاد می‌کند.

وی تبیین کرد: دیابت را به سه نوع اصلی تقسیم می‌کنند، دیابت نوع ۱، دیابت نوع ۲ و دیابت بارداری، به باور متخصصان، دیابت نوع ۱ نوعی بیماری خودایمنی است، بدین معنی که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سلول‌های بتای لوزالمعده (که مسئول تولید انسولین هستند) حمله می‌کند و آنها را نابود می‌سازد.

عضو هیئت علمی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان افزود: این صدمه دائمی است، هنوز مشخص نیست که چه چیزی موجب این حمله می‌شود و ممکن است دلایل ژنتیک و محیطی در این امر دخیل باشند، هرچند، به نظر نمی‌رسد عوامل مرتبط با سبک زندگی در این بیماری نقشی داشته باشند..

حاجی‌فروش گفت: دیابت نوع ۲ با مقاومت به انسولین شروع می‌شود. در این بیماری بدن نمی‌تواند به طور مؤثری از انسولین موجود استفاده کند و این مسئله لوزالمعده را تحریک می‌کند که انسولین بیشتری بسازد تا وقتی که دیگر نمی‌تواند به این حجم تقاضا پاسخ دهد، دراینصورت، تولید انسولین کاهش می‌یابد و قند خون بالا می‌رود.

وی افزود:علت دقیق دیابت نوع ۲ ناشناخته است، اما عوامل زیر ممکن است در آن دخیل باشند: ژنتیک، عدم تحرک و اضافه وزن، البته شرایط محیطی و عوامل دیگری نیز ممکن است سبب بروز دیابت نوع ۲ شوند.

عضو هیئت علمی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان گفت: انجام فعالیت‌های بدنی منظم می‌تواند به جلوگیری از دیابت کمک کند، ورزش و فعالیت، حساسیت سلول‌ها را نسبت به انسولین افزایش می‌دهد؛ بنابراین زمانی که ورزش می‌کنید، انسولین کمتری برای کنترل قند خونتان مصرف می‌شود.

حاجی‌فروش یادآور شد: آب، طبیعی‌ترین و بهترین نوشیدنی است که شما می‌توانید مصرف کنید. نوشیدن زیاد آب موجب می‌شود از نوشیدنی‌هایی که حاوی قند بالا، مواد نگهدارنده و سایر مواد مضر هستند، اجتناب کنید. آب آشامیدنی را جایگزین سایر نوشیدنی‌های دیگر کنید، چراکه به کنترل قند خون و انسولین کمک می‌کند

وی گفت: اگرچه افرادی که مبتلا به دیابت نوع دو هستند، اضافه وزن یا چاقی ندارند، اما در کل افرادی که دارای دیابت هستند، بیشتر وزنشان در ناحیه کمر و شکم جمع می‌شوند و به عنوان چربی شناخته می‌شود.

عضو هیئت علمی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان بیان کرد: حمل چربی بیش از حد به‌خصوص در ناحیه شکم، احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد و کم کردن وزن ممکن است خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

حاجی‌فروش تبیین کرد: تحقیقات بسیار زیادی نشان داده که سیگار کشیدن موجب ایجاد بسیاری از بیماری‌های جدی از جمله بیماری‌های قلبی، آمفیز، سرطان ریه، پستان، پروستات و دستگاه گوارش می‌شود.

وی افزود: همچنین قرار گرفتن در معرض دود سیگار میزان ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد و این ثابت شده و ترک سیگار در طول زمان، موجب کاهش علائم دیابت خواهد شد و داشتن چنین رژیم غذایی می‌تواند به افراد در جلوگیری از دیابت کمک کند.

عضو هیئت علمی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان تأکید کرد: اگرچه بسیاری از روش‌هایی وجود دارد که موجب کاهش وزن می‌شود، اما رژیم‌های غذایی بسیار کم کربوهیدرات از همه مؤثر‌تر هستند که می‌تواند قند خون و سطح انسولین را کنترل کند و خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

حاجی‌فروش تشریح کرد: همچنین تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف بیش از حد غذا در یک زمان، موجب افزایش قند خون و انسولین می‌شود و خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته