دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با بهره‌گیری از فناوری نانو؛

نانوپهپادهای حمله‌ور به سلول سرطانی ساخته شد

نانوپهپادهای حمله‌ور به سلول سرطانی ساخته شد
محققان با فناوری‌ نانو، پهپاد‌هایی ساختند که وارد بدن می‌شود و می‌تواند به صورت انتخابی سلول‌های سرطانی را از بین ببرد.
کد خبر : 889346

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نانوتودی، مطالعه‌ای که توسط سبیونگ کانگ و سونگ هو پارک از دپارتمان علوم زیستی در مؤسسه ملی علوم و فناوری اولسان (UNIST) انجام شده است، از پیشرفت قابل توجهی در درمان سرطان پرده بر می‌دارد.

این تیم تحقیقاتی با موفقیت نانوپهپادیی برای درگیری کردن سلول‌های لنفاوی در مقابله با سرطان، ساختند که قادر به هدف‌گیری انتخابی و از بین بردن سلول‌های سرطانی هستند و راه‌حلی بالقوه برای انواع غیرقابل درمان سرطان‌هاست.

سلول‌های لنفاوی که به سلول‌های کشنده طبیعی (NK) معروف هستند، نقشی حیاتی در پاسخ ایمنی بدن در برابر سرطان دارند. تلاش‌های زیادی برای استفاده از قدرت سلول‌های لنفاوی برای ایجاد روش‌های درمان‌ سرطان صورت گرفته است.

در حال حاضر، این تیم تحقیقاتی نانوپهپادهایی موسوم به NKeNDs ساختند با استفاده از نانوذرات قفس مانند پروتئین AaLS طراحی و ساخته شده است.

این NKeNDهای نوآورانه به طور همزمان لیگاندهای هدف‌گیری سرطان مانند HER۲Afb یا EGFRAfb و لیگاندهای جذب‌کننده سلول‌های لنفاوی، موسوم به aCD۱۶Nb را روی سطح پروتئین AaLS دارند. NKeND توانایی اتصال انتخابی به سلول‌های SK-OV-۳ با بیان بیش از حد HER۲ و سلول‌های MDA-MB-۴۶۸ دارای بیان بیش از حد EGFR را دارند.

درگیری فیزیکی سلول‌های لنفاوی انسانی با سلول‌های سرطانی هدف با واسطه NKeND، سلول‌های لنفاوی را فعال می‌کند و آن‌ها را قادر می‌سازد تا سلول‌های سرطانی هدف را در شرایط آزمایشگاهی به طور موثر از بین ببرند. 

جالب توجه است که در موش‌های حامل تومور SK-OV-۳، تجویز HER۲ @NKeNDs همراه با PBMC‌های انسانی، نفوذ سلول‌های لنفاوی فعال انسانی را به محل‌های تومور تسهیل می‌کند. در نتیجه رشد تومور به طور قابل توجهی بدون ایجاد عوارض جانبی قابل توجه سرکوب می‌شود.

این پروژه رویکردی جدید برای توسعه درگیرکننده‌های سلول لنفاوی مخصوص سرطان با استفاده از نانوذرات قفس مانند و اتصال‌دهنده‌های سلول سرطانی نوترکیب را نشان می‌دهد. این فناوری ظرفیت فوق‌العاده برای درمان انتخابی انواع سرطان‌هایی را داردکه قبلاً قابل درمان نبودند.

این تحقیق امکانات جدیدی را برای درمان از طریق نانوپهپادها ارائه می‌دهد و بر چالش‌هایی مانند حرکت و بقای سلول‌های لنفاوی غلبه می کند. هدف این گروه ارائه فرصت‌های جدید برای درمان‌های سفارشی شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته